Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

09:39 | April 12, 2014

More dubai tips

 

IMG_4622

Hotel Melia Dubai – Ett femstjärnigt hotell som vi inte kunde varit nöjdare med. Alltid snyggt och fräscht, god frukost och helt underbar personal och service. Hotellet ligger i Bur Dubai och tar cirka 20 minuter till Dubai Mall och 40 minuter till Atlantis Island (palmön).  Hotellet har en utomhuspool och även ett gym. Mer bilder på hotellet HÄR

// Hotel Melia Dubai – A five-star hotel which we could not have been more happier with. Always fresh and clean, good breakfast and a wonderful staff and service. The hotel is located in Bur Dubai and takes about 20 minutes to Dubai Mall and 40 minutes to Atlantis Island (palm island). The hotel has an outdoor swimming pool and even a gym. More pictures of the hotel HERE

IMG_4745

Klädsel – Här är en bild från en dag på Dubai mall. Som ni ser på bilden täcker jag i princip allting. Efter att ha läst massor på bloggar om vad folk hade skrivit så blev jag rädd för att visa hud. Så fort vi kom till köpcentret så såg jag människor i shorts och klänningar och allt möjligt som jag inte trott att man fick. Så enligt mig så stämde inte den faktan. Visst att folk kollar lite extra på dig det gör dem, men folk kommer ändå att kolla eftersom att de ser att du är en turist. Efter första dagen gick jag klädd precis hur jag ville och kände mig inte obekväm. Dessutom hade jag läst om hur strikt det är gällande offentlig närhet med sin partner. Samma sak här, massor med par som gick och höll varandra i händerna och då gjorde vi också det.

// Clothing – Here is a picture from a day at the Dubai mall. As you look at the picture I cover basically everything. After reading lots of blogs about what people had written, I was afraid to show skin. As soon as we got to the mall, I saw people in shorts and dresses and everything that I have not thought they could. So according to me the fact didn’t sued. Sure people will look a little extra on you, but people will do that anyway since they see that you are a tourist. After the first day, I went dressed exactly how I wanted and did not feel uncomfortable. Also, I had read about how strict it is any public intimacy with their partner. Same thing here, lots of couples who walked and held hands and when did we.

IMG_5475

Nasimi Beach
– Bästa och finaste stranden i Dubai. Stranden ligger på palmön och från vårt hotell (Melia Hotel) så tog det cirka 30-40 minuter med taxi och kostade oss ca 400 kr fram och tillbaka. Taxi är extremt billigt och vi åkte taxi vart vi än skulle. Väldigt avkopplande strand med fina solstolar/sängar, musik i bakgrunden och god mat. Den ena dagen valde vi en säng att ligga och sola i och det kostade oss cirka 1300 kr tillsammans alltså för 2 personer. Då fick man dessutom äta för 1300 kr vilket var bra. Den andra dagen valde vi solstolar och då gick priset på cirka 900 kr och då fick man också äta för den summan under hela dagen. Om ni har tänk att besöka olika stränder i Dubai så åk inte till Nasimi först utan lägg den bland dem sista. Vi åkte hit först och därför blev vi besvikna på dem andra stränderna. Mer bilder från Nasimi beach HÄR

// Nasimi Beach – Best and most beautiful beach in Dubai. The beach is located on the palm island and from our hotel (the Melia Hotel) it took about 30-40 minutes with taxi and cost us about 400sek back and forth. Taxis are extremely cheap and we took a taxi wherever we went. Very relaxing beach with nice beach chairs / beds, background music and good food. One day we chose a bed to lie in the sun in and it cost us about 1300sek together (2 people). Then we got to eat for the price 1300sek which was good. The second day we rented sunbeds and then the price was 900sek and then you had to also eat for that amount throughout the day. If you are thinking to visit different beaches in Dubai, don’t go to this first, put it among them last. We went here first and therefore we were disappointed in them other beaches. More pictures from Nasimi beach HERE

IMG_5927

Marina beach – En jättelång strand med massvis med byggnader i bakgrunden alltså perfekt fotograferings plats (det skriker Dubai om det haha). Om ni vill träffa kameler så kan ni göra det på denna stranden. Vi valde att ligga på Hiltons solstolar (600 kr) men insåg sedan att det var ett fel val just på grund av allt ljud i bakgrunden. Mycket folk och många familjer med barn osv vilket gjorde det svårt att koppla av. Eftersom att stranden är extremt lång så kan man ta med sig en handduk och placera sig där det inte är något folk, om man gillar det så klart.  Ni kan besöka stranden i samband med “Marina walk”. Mer bilder från Marina beach HÄR

//Marina Beach – A very long beach with loads of buildings in the background, perfect shooting location (it screams Dubai about it haha​​). If you want to see camels, you can do it on this beach. We chose to stay at Hiltons sun beds (600 sek) but then realized that it was a wrong choice, precisely because of all the noise in the background. Many people and many families with children, etc., making it difficult to relax. Because the beach is extremely long, you can bring along a towel and place it wherever you want.  You can visit the beach in conjunction with the “Marina walk”.  More pictures from Marina beach HERE

IMG_6211

Jumeriah beach – Fin strand med hotellet Burj al arab i bakgrunden som gör bilderna man tar extra fina. Väldigt simpel strand där du tar med dig handduk och lägger dig vart du vill. Vi åkte hit en dag enbart för att se stället och för några bilder.

//Jumeriah beach – Nice beach with the hotel Burj al Arab in the background that makes the pictures you take extra fine. Very simple beach where you bring your towel and put it where you want. We went here one day just to see the place and to take some pictures.

IMG_6922

Barasti beach – Här har vi den kända barasti baren där musiken dunkar och det är mer liv. Kan tänka mig att det är kul att besöka denna stranden ifall man är ett helt gäng som känner för lite party stämning. Även här kan bilderna bli riktigt fina med byggnader i bakgrunden. Denna stranden besökte vi också väldigt snabbt för att se och ta några bilder.

//Barasti beach – Here we have the famous barasti bar, a lively atmosphere with the music on repeat. I can imagine that it’s fun to visit this beach if you are a whole bunch of people that feel a little party atmosphere. Again, the images can be really fine with buildings in the background. This beach we visited also very quick to see and take some pictures.

                                                            Ni hittar fler Dubai tips i tidigare inlägg // You can find more Dubai tips in previous posts


5 kommentarer5 kommentarer om “More dubai tips”

  Vem tog kort på er? Var ni rädda att folk skulle sno era saker medan ni badade?

  Reply

  Självutlösare! 🙂 Nej vi inte när vi var på Nasimi beach (vilket var den enda gången vi tog bilder me självutlösare) Vi höll dock koll på sakerna 🙂

  Reply

  Hello to all, how is everything, I think every one is getting more from this site,
  and your views are nice in favor of new people.

  Reply

  This design is steller! You certainly know how to
  keep a reader entertained. Between your wit and your
  videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job.

  I really enjoyed what you had to say, and more than that, how
  you presented it. Too cool!

  Reply

  […] mig massvis med tips <3 Och till er som aldrig har varit där kan ni läsa några av mina tips HÄR. Vill passa på att uppleva så mycket, fota och berätta allt för er, är så […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här