Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:45 | June 8, 2015

BLOGGING – HOW IT ALL STARTED

IMG_5320

Hello favorites and happy Monday to you! I have received some questions about blogging and I thought that I could answer them.

Everything started with Instagram. As my account grew, I received inquiries from readers who wanted to see more while I also felt that this was so fun and Instagram was not enough, I wanted to share more with you. Therefore I decided to start my own blog. I saw it as a test and if people started to like it, I will continue. I had nothing to lose.

It went a couple of weeks and I just started liking it more and more and got feedback from readers, which I thought was so fun. I saved money and bought a camera, because it’s the most important thing you need as a blogger. After a few weeks some blog portals contacted me and I decided to start blogging on Modette. This is where it started for real. I had to sign a contract and I would get a monthly salary based on how many visitors I have on the blog.

Alongside this, I studied to become a teacher at Borås University College and then chose to take a break because it was too much and I couldn’t handle it. I opened my own company, SSKOPLJAK AB. I never thought I would start working with myself as a brand and owning a company. But it takes a lot of work, very much work. It is easy for readers to miss that part and it is understandable since you only see all the great photos from trips and fun jobs on blogs. But it also takes time and I would say that it’s even more than a full-time job. I work with this the whole day. I go to meetings, find partners, responding to emails, take pictures, edit pictures, etc. It’s so much more behind the pictures you see. BUT, I do it because I love it and it’s worth all the work.

Therefore, I would urge you once again that nothing is impossible. Take risks, chances, bet. What’s the worst that can happen? BUT, don’t forget the school. It is almost my main tip for you. Having an education in the current situation is a must. Don’t rely on others without creating your own education. I have studied 2 years and have two years left. I have decided to continue the two years I have left now after the summer and honestly I don’t know how I will manage to do that but I have to. The feeling I will have when I stand with my degree in my hands will beat everything.

Hej favoriter och glad Måndag på er! Jag har fått en del frågor om bloggandet och jag tänkte helt enkelt besvara dem och berätta hur jag gått tillväga.

Allting började med Instagram. I takt med att mitt konto växte fick jag förfrågningar av läsare som ville se mer samtidigt som jag kände att detta var så kul och instagram räckte inte till, jag ville dela av mig av mer. Därför bestämde jag mig för att starta min egen blogg. Då kände jag att det fick bli som ett test, gillar jag det och folk väljer att läsa den så kommer jag fortsätta. Jag hade inget att förlora. 

Det gick ett par veckor och jag började bara gilla det mer och mer och få respons av läsare, vilket jag tyckte var SÅ kul. Jag sparade pengar och köpte en systemkamera, för det är det viktigaste man behöver som bloggare.  Efter några veckor kontaktade några bloggportaler mig och jag valde att börja blogga på Modette. Det var här det började på riktigt. Man fick skriva under ett kontrakt och man skulle få ut en lön månadsvis baserad på hur många besökare man har på bloggen. 

Vid sidan om detta så studerade jag till Grundskolelärare på Borås högskola och valde sedan att ta en paus för att det blev för mycket och jag hann inte.  Jag öppnade min firma som jag sedan förnyade till ett aktiebolag, SSKOPLJAK AB.  Jag trodde aldrig att jag skulle börja jobba med mig själv som ett varumärke och äga ett AB, Aldrig. Men det krävs mycket jobb och tid. Det är lätt att läsare missar den delen och det är förståeligt då ni bara ser alla fina bilder från resor och roliga jobb på bloggarna. Det finns så mycket bakom varenda bild ni ser. Jag skulle säga att det är mer än ett heltidsjobb. Jag jobbar hela dagarna. Jag går på möten, letar samarbetspartners, svarar på mejl, fotar, redigerar bilder m.m Absolut ett heltidsjobb. Jag skulle även säga att det är mer än ett heltidsjobb. MEN, jag gör det för att jag älskar det och det är värt allt slit.  

Därför vill jag uppmana er ännu en gång att ingenting är omöjligt. Ta risker, chanser, satsa. Vad är det värsta som kan hända? MEN, glöm inte bort skolan.  Det är nästan mitt största tips till er. Att ha en utbildning i dagens läge är ett måste. Förlita dig inte på andra utan skapa din utbildning. Jag har studerat 2 år och har 2 år kvar. Jag har bestämt mig för att fortsätta de två åren jag har kvar nu efter sommaren och med handen på hjärtat så vet jag inte hur jag ska klara det. Det kommer bli tufft men jag måste och känslan jag kommer ha när jag står med min examen i handen kommer slå allt.

Bor du i Sverige och vill starta din egna blogg? Då kan du göra det på Modette HÄR. Ni kan också kolla på deras webb tv serie HÄR och få en djupare titt hur det är att ha ett liv som bloggare. Love, S

 

 


13 kommentarer13 kommentarer om “BLOGGING – HOW IT ALL STARTED”

  Jag har loggat i 10 år nu och idag är min blogg mitt jobb. Jag har långt ifrån den mängden läsare som du har men det går att få ihop en lön om man bara jobbar röven av sig. Jag hade tyckt det varit kul om du ibland skrev lite mer om bloggen som arbete. Vet att mycket är hemligt och liknande men det skulle vara roligt 🙂 Tycker det är en grym gril power att så många unga tjejer startar eget företag!

  Reply

  Nämen, där ser man! Kul 🙂 Precis, du förstår mig. Hur menar du? Det håller jag med om, vi är grymma!

  Reply

  I agree with you, you actually give me a big motivation whit your journeys and how you have to grab a chance as soon as it is on offer 🙂 thank you so much! Also for this blog! We all can see how much work you are putting in this and that you love to work with it! Uuh and also I’ve read your story in slovenian magazine! You were in our magazine!! It was so amazing to see article about you:) ❤❤

  Reply

  Så jäkla bra och peppigt inlägg! dock skulle jag nog ALDRIG kunna få en så stor blogg som du, man måste liksom ha ett visst utseende och talang ändå, trots vilja! tror du inte det? vore jäkligt drömmigt iaf! kram

  Reply

  Åh visste inte att du pluggade på högskolan i Borås! Jag ska själv börja där till hösten. 🙂 Vad kul om vi ses där!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här